Βελτιώστε τον ύπνο σας, επενδύοντας έξυπνα.

Ο ύπνος είναι μία από τις σηματικότερες λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς αποτελεί κατά μέσο όρο το 1/3 της διάρκειας της ζωής μας. Στην πραγματικότητα ο ποιοτικός βραδινός ύπνος είναι εξίσου σημαντικός με την υγιεινή διατροφή και την άσκηση, καθώς τα οφέλη του είναι ανεξάντλητα. Συνδέεται άμεσα με τη σωματική, ψυχική και πνευματική μας υγεία. Είναι ευρέως γνωστό ότι το στρώμα, τα μαξιλάρια και τα κλινοσκεπάσματα που χρησιμοποιούμε επηρεάζουν σημαντικά τον ύπνο μας, Γι’αυτό το λόγο παρακάτω σας παραθέτουμε ορισμένες συμβουλές για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας κάνοντας έξυπνες και οικονομικές αγορές όσον αφορά τα λευκά σας είδη.

Επιλέξτε το σωστό Στρώμα.

Σε γενικές γραμμές το ιδανικό στρώμα πρέπει να βοηθά στην ευθυγράμμιση και τη στήριξη της σπονδυλικής στήλης και του κεφαλιού και να απορροφά τις πιέσεις των ώμων, των ποδιών και της λεκάνης. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπαρχει σωστό ή λάθος στρώμα. Υπάρχει όμως η σωστή επιλογή ενός στρώματος ανάλογα με τις ανάγκες μας, τη στάση που κοιμόμαστε και την ανατομία μας. Για παράδειγμα ένα πιο βαρύ σώμα χρειάζεται συνήθως σκληρό στρώμα , ενώ ενα ελαφρύ χρειάζεται μαλακό. Επίσης, το σκληρό στρώμα αρμόζει σε όσους κοιμούνται ανάσκελα, ενώ το μαλακό σε αυτούς που κοιμούνται στο πλάι. Υπάρχουν στρώματα που βολεύουν συνήθως όσους κοιμούνται μπρούμυτα, αυτά είναι τα ημίσκληρα. Ωστόσο, η επιλογή του στρώματος δεν παύει να είναι υποκειμενική. Εάν έχετε σκοπό να αγοράσετε καινούριο στρώμα θα σας προτείναμε να αφιερώσετε αρκετό χρόνο σε αυτή τη διαδικασία. Προτείνουμε επίσης να δοκιμάσετε τα υποψήφια στρώματα, ξαπλώνοντας επάνω τους στη στάση που σας βολέυει για αρκετά λεπτά στο καθένα. Επιλέξτε κατά προτίμηση στρώμα φτιαγμένο από φυσικά υλικά (μαλλί, φυσικό λάτεξ, βαμβάκι, κοκοφοίνικα). Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να αντικαταστήσετε το στρώμα που ήδη διαθέτετε, μπορείτε να το βελτιώσετε με ένα ανώστρωμα που θα αγκαλιάζει σωστά το σώμα σας.

Χρησιμοποιείτε πάντα Επίστρωμα.

Για τη σωστή συντήρηση και την προστασία του στρώματός σας από τις φθορές, ένα επίστρωμα είναι απαραίτητο. Τα καλύμματα στρώματος μας προστατεύουν επίσης από τα ακάρεα της οικιακής σκόνης και επομένως μας χαρίζουν έναν πιο ήρεμο ύπνο, ειδικά εάν παρουσιάζουμε κάποια αλλεργία ή άσθμα. Σύμφωνα με πολλούς μελετητές, η χρήση των ειδικών καλυμμάτων στρώματος μειώνει σημαντικά την εμφάνιση συριγμού, άσθματος,αλλεργικής ρινίτιδας και δερματίτιδας.

Διαλέξτε το σωστό Mαξιλάρι.

Πώς κοιμηθήκατε χθες το βράδυ; Ξεκουραστήκατε αρκετά ή αισθάνεστε κόπωση και ενοχλήσεις στον αυχένα ή την μέση; Το μαξιλάρι παίζει μεγάλο ρόλο στην ποιότητα του ύπνου μας και κατά συνέπεια στην καθημερινότητά μας. Ένα καλό μαξιλάρι μας βοηθάει να ξεκουραζόμαστε και να γεμίζουμε ενέργεια για την επόμενη μέρα. Από την άλλη, ένα λάθος μαξιλάρι δημιουργεί μούδιασμα και ενοχλήσεις σε πολλά μέρη του σώματός μας και επιδεινώνει πονοκεφάλους και αυχενικούς πόνους. Επιπλέον, σημαντικό είναι να αλλάζουμε μαξιλάρι κάθε περίπου 2 χρόνια, καθώς ένα παλιό μαξιλάρι μπορεί να είναι γεμάτο μύκητες, ακάρεα ή νεκρά κύτταρα. Ο σκοπός του μαξιλαριού είναι να διατηρεί το σώμα μας σε μία ευθυγράμμιση καθώς κοιμόμαστε. Επομένως, για τη σωστή επιλογή του νέου μας μαξιλαριού, πρέπει να λάβουμε υπόψιν τη στάση που μας βολεύει να κοιμόμαστε, όχι τη στάση που αναγκαζόμαστε να κοιμόμαστε. Για όσους κοιμούνται μπρούμυτα καλό είναι να επιλέξουν ένα λεπτό, αλλά όχι απαραίτητα μαλακό, μαξιλάρι. Είναι η πιο απαιτητική στάση και πρέπει να φροντίσουμε να μην πιέζεται ο λαιμός προς τα πίσω. Επίσης καλό θα ήταν να υπάρχει και ένα δεύτερο μαξιλάρι κάτω από το στομάχι για να αποφύγουμε τους πόνους στη μέση. Για όσους κοιμούνται στο πλάι αυτό που χρειάζονται είναι ένα αρκετά σκληρό μαξιλάρι ώστε να γεμίζει την απόσταση μεταξύ ώμου και αυτιού. Ακόμα, ένα λεπτό μαξιλάρι, ίσως με λίγο έξτρα πάχος στο κάτω μέρος για να κρατάει τον αυχένα, είναι η ιδανική λύση για όσους κοιμούνται ανάσκελα. Τέλος, διακοσμώντας το κρεβάτι σας με μικρά μαξιλαράκια σε χρώματα και σχέδια του γούστου σας, το κάνετε πιο ελκυστικό και δημιουργείτε την ατμόσφαιρα που χρειάζεστε για να χαλαρώσετε.

Επιλέξτε ποιοτικά Κλινοσκεπάσματα.

Πολλές φορές η ποιότητα του ύπνου μας εξαρτάται από τα σκεπάσματα, τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες που έχουμε επιλέξει. Επομένως, καλό θα είναι να προσέχουμε τη σύνθεση και την πυκνότητα των λευκών ειδών που επιλέγουμε να ντύσουμε το κρεβάτι μας. Πιο αναλυτικά, το βαμβάκι είναι μία φυσική λύση με αντοχή στο χρόνο. Αφήνει το δέρμα να αναπνέει και δεν κρατάει υγρασία. Το βαμβάκι συχνά αναμειγνύεται με βισκόζη (φυτική πρώτη ύλη) και ο συνδυασμός τους αποτελεί επίσης μια καλή και υγιεινή λύση. Ο συνδυασμός βαμβάκι με πολυεστέρα, μπορεί να μην είναι μία απόλυτα φυσική λύση, αλλά έχει πυκνότητα και το σεντόνι δεν τσαλακώνει ενοχλητικά κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το βαμβακοσατέν δίνει άλλη χάρη στα κλινοσκεπάσματά σας. Συνδυάζοντας υφή και ποιότητα, χαρίζει μία μεταξένια αίσθηση και μία πολυτελή όψη στα λευκά σας είδη. Επενδύοντας σε λευκά είδη από φυσικά υλικά, χαρίζετε στον εαυτό σας χαλαρωτικές και ξέγνοιαστες προσωπικές στιγμές καθώς και έναν άνετο και ποιοτικό ύπνο. Για σωστές αγορές φροντίστε να θυμάστε πάντα τις διαστάσεις του στρώματός σας, ούτως ώστε τα κλινοσκεπάσματα που θα επιλέξετε να καλύπτουν επαρκώς όλη την επιφάνεια, χωρίς να ζαρώνουν.

Share this post