5 τρόποι να καταπολεμήσεις ένα τεμπέλικο πρωινό!

Πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε πολύ με το πρωινό ξύπνημα. Είτε δεν καταφέραμε να κοιμηθούμε το βράδυ την ώρα που έπρεπε λόγω υποχρεώσεων, είτε μας βασάνιζαν κάποιες αγχωτικές σκέψεις για την καθημερινότητά μας πριν κοιμηθούμε, είτε δεν βολευόμασταν στη συνηθισμένη μας στάση, είτε απορροφηθήκαμε με μια ωραία ταινία στο netflix. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να αργήσουμε να κοιμηθούμε και το πρωινό ξύπνημα φυσικά να μας φαίνεται βουνό.

Ξυπνάμε λοιπόν και αναβάλλουμε και τα πέντε διαφορετικά ξυπνητήρια που έχουμε ρυθμίσει το  προηγούμενο βράδυ. Τα πέντε ξυπνητήρια που ενώ τα ακούσαμε, δεν ταίριαζαν με την πρωινή μας νύστα και τεμπελιά. Και κάπως έτσι ξεκινούν πολλές από τις μέρες μας, θλιβερό αλλά αληθινό. Το πρωινό ξύπνημα είναι αρκετά σημαντικό στο να έχουμε μια παραγωγική ημέρα, οπότε είναι κάτι για το οποίο πρέπει να παλέψουμε με τους εαυτούς μας.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να αλλάξουμε κάποιες κακές συνήθειες και να υιοθετήσουμε κάποιες πιο θετικές και παραγωγικές. Ακολουθούν κάποιες από αυτές!


Εύκολοι και μικροί στόχοι για το πρωί.

Όταν από το προηγούμενο βράδυ ξέρουμε ότι δεν μας περιμένει μια πολύ σοβαρή δουλειά το πρωί που να μας αγχώνει και να τη σκεφτόμαστε μέχρι τα χαράματα και αντιθέτως μας περιμένει κάτι βατό, εύκολο και σχεδόν ευχάριστο, είναι πολύ πιο εύκολο και να κοιμηθούμε πιο ήσυχα το προηγούμενο βράδυ και να ξυπνήσουμε πολύ πιο εύκολα. Επομένως, αναθέτουμε μια μικρή αποστολή στον εαυτό μας κάθε πρωί. Baby steps, που λένε.

Πρωινή γυμναστική.

Όσο κλισέ και αν ακούγεται και όσες φορές και αν έχει ειπωθεί, είναι ο πιο ευρέως γνωστός και αποτελεσματικός τρόπος να αποκτήσουμε την πρωινή ενέργεια που αναζητάμε τόσο πολύ. Η έκρηξη ενδορφινών και αδρεναλίνης το πρωί μας ξυπνάει περισσότερο από οτιδήποτε. Αφιερώνουμε λοιπόν λίγο χρόνο σε αυτές τις ασκήσεις γιόγκα που όλο λέμε θα αρχίσουμε, ή σε τρέξιμο σε ένα κοντινό όμορφο περιβάλλον, ακόμα και σε ένα γρήγορο περπάτημα.

Ένα καλό πρωινό γεύμα.

Η λήψη της κατάλληλης ποσότητας και των σωστών διατροφικών στοιχείων το πρωί, μπορεί να φορτίσει για όλη την ημέρα. Δεν παραλείπουμε ποτέ το πρωινό μας γεύμα και φροντίζουμε να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την υγεία μας και την καλή μας διάθεση.

Εργασιακό περιβάλλον.

Πολλές φορές μπορεί να νιώσουμε ότι δεν είμαστε αρκετά παραγωγικοί στον χώρο εργασίας μας και πάντα κάτι μας φταίει. Ας φροντίσουμε λοιπόν να τον κάνουμε λίγο πιο οικείο και ευχάριστο προσθέτοντας ίσως το αγαπημένο μας λουλούδι ή κάποιο αρωματικό χώρου της προτίμησής μας ώστε να ταξιδεύουν οι αισθήσεις μας ταυτόχρονα με τη δουλειά. Εάν δουλεύουμε από το σπίτι, κάτι εξαιρετικά συνηθισμένο στις μέρες μας, ας φροντίσουμε να πάρουμε τον φορητό μας υπολογιστή και να αναζητήσουμε καταφύγιο στη γωνίτσα του αγαπημένου μας καφέ.

Σήκω επιτέλους!

Είναι μια πολύ απλή απόφαση ενός δευτερολέπτου. Τη στιγμή που ακούμε το δεύτερο ξυπνητήρι ας συγκεντρώσουμε όλη μας τη δύναμη και την ενέργεια να σηκώσουμε το κεφάλι και τον κορμό μας από το αφράτο στρώμα. Είναι κάτι ταυτόχρονα απλό και σύνθετο. Θέλει ίσως λίγη εξάσκηση παραπάνω αλλά είμαστε σίγουροι ότι με τον καιρό θα τα καταφέρουμε!

Share this post