Πώς να διαλέξετε κουρτίνες για την κρεβατοκάμαρά σας!

Η σωστή επιλογή κουρτινών μπορεί εύκολα να δώσει τελείως διαφορετικό αέρα σε έναν χώρο. Να του προσθέσει χάρη και κομψότητα. Οι κουρτίνες είναι κρίσιμα κομμάτια διακόσμησης που μπορούν να χρωματίσουν και να ορίσουν το ύφος ενός δωματίου. Μονόχρωμες ή με ζωηρά prints, αέρινες ή πιο βαριά υφάσματα, με ριντό ή απλές κατασκευές, υπάρχουν πολλές επιλογές για να εξερευνήσουμε.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ!

  • Ο πιο πρακτικός και σημαντικός ρόλος της κουρτίνας σε ένα υπνοδωμάτιο είναι η διατήρηση και η προστασία της ιδιωτικότητας, επομένως είναι κάτι που πρέπει να θυμόμαστε κατά τη διαδικασία της επιλογής της.
  • Το χρώμα και το σχέδιο της κουρτίνας πρέπει να συνδυάζεται και να τονίζει τη συνολική αισθητική του υπνοδωματίου.
  • Για να διατηρηθούν οι κουρτίνες σε βάθος χρόνου είναι σημαντική η επιλογή σωστής τεχνικής πλυσίματος.

Παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψιν όταν επιλέγουμε κουρτίνα κρεβατοκάμαρας.

Διατήρηση της ιδιωτικότητας.

Η προστασία της ιδιωτικότητας της κρεβατοκάμαρας είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε και δεν επιδέχεται συμβιβασμούς. Σίγουρα οι νέες κουρτίνες θα πρέπει να είναι ποιοτικές, να κάνουν τον χώρο φιλόξενο και φωτεινό, προσθέντοντας παράλληλα ένα επίπεδο ιδιωτικότητας. Μπορούμε να επιλέξουμε layering στις κουρτίνες μας, με την προσθήκη παραπάνω επιπέδων υφάσματος ή να καταλήξουμε σε blackout επιλογές με ρολοκουρτίνα ή κουρτίνα συσκότισης.

Επιλογή υφάσματος.

Η επιλογή του υφάσματος είναι πολύ σημαντική και θέλει λίγη παραπάνω προσοχή από όση νομίζουμε. Μπορεί ένα ύφασμα να μας αρέσει με την πρώτη ματιά, ωστόσο μπορεί πρακτικά να μη μας βολέψει και τόσο. Για παράδειγμα, εάν το ύφασμα της κουρτίνας είναι βαρύ, μπορεί να μην καταφέρουμε εν τέλει να το στερεώνουμε και να το συντηρούμε όπως φανταζόμασταν ή εάν είναι πολύ ελαφρύ και αέρινο να μη “στρώνει” καλά. Ένας τρόπος για να ελέγξουμε τη “συμπεριφορά” του υφάσματος είναι να κρατήσουμε το δείγμα που έχουμε στα χέρια μας κατά μήκος ενός παραθύρου και να το φανταστούμε στον χώρο μας. Μπορούμε να δοκιμάσουμε να το τυλίξουμε και να φανταστούμε με την καθοδήγηση του πωλητή σε ποια σημεία θα δημιουργούνται πιέτες.

Επιλογή χρώματος κουρτίνας.

Ένας απ’ τους πιο συνηθισμένους τρόπους να διαλέξουμε κουρτίνα είναι να την ταιριάξουμε με τον περιβάλλοντα χώρο. Πρέπει να συντονίσουμε και την εμφάνιση και την αισθητική του δωματίου μας με τις νέες κουρτίνες. Εάν οι τοίχοι, τα κλινοσκεπάσματα, τα έπιπλα και γενικά τα αντικείμενα του δωματίου έχουν ζωηρά χρώματα, τότε καλό είναι να επιλέξουμε κουρτίνες σε ουδέτερους τόνους. Το αντίθετο μπορεί να συμβεί εάν η κρεβατοκάμαρα και οι τοίχοι έχουν ουδέτερο χρώμα.

Το σωστό μήκος της κουρτίνας.

Το μήκος της κουρτίνας θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του παραθύρου ή της μπαλκονόπορτας και από τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο πιο ψηλά τοποθετηθεί το κουρτινόξυλο ή ο σιδηρόδρομος τόσο πιο πολύ “ύψος” θα πάρει το δωμάτιο. Σε γενικό πλαίσιο, ανάλογα με το ύφασμα άλλες κουρτίνες δείχνουν πιο ωραίες όταν απέχουν 1 πόντο απ’ το πάτωμα και άλλες κουρτίνες, συνήθως οι πιο ανάλαφρες, τύπου γάζες ή λινά υφάσματα, είναι πιο όμορφες όταν “κάθονται” 2 πόντους πάνω στο πάτωμα. Εάν έχουμε να κάνουμε με διπλή κατασκευή τότε η εξωτερική κουρτίνα καλό είναι να σέρνεται 5-10 πόντους και η εσωτερική 1-2. Εάν η εξωτερική κουρτίνα πιάνεται στο πλάι τότε σίγουρα χρειαζόμαστε μερικά εκατοστά παραπάνω (10-25) για ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα. Κατασκευές με αρκετό ύφασμα στο πάτωμα δεν ενδείκνυνται για χώρους με παιδάκια ή κατοικίδια.

Share this post