Σεντόνια από polyester ή βαμβάκι;

Ψάχνετε να ανανεώσετε τα σεντόνια σας; Θέλετε να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας; Τα κλινοσκεπάσματα αναμφίβολα επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου σας και συνεπώς την ενέργειά σας όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα σεντόνια που δεν αναπνέουν ή παγιδεύουν τη θερμότητα του σώματος ή εκείνα που μετά από κάποια πλυσίματα αρχίζουν να γρατζουνάνε, συνήθως οδηγούν σε κακό ύπνο ή καθόλου ύπνο.

Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε τις βασικές διαφορές των σεντονιών πολυεστέρα και των βαμβακερών σεντονιών και θα αναλύσουμε ποιος τύπος  ταιριάζει περισσότερο σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα, σε άτομα που θέλουν να μείνουν σε έναν χαμηλό προϋπολογισμό ή που κοιμούνται πιο δροσερά.

Με λίγα λόγια: Polyester vs Βαμβάκι

Τα σεντόνια από πολυεστέρα είναι πιο προσιτά από τα βαμβακερά, αλλά είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά και δεν αναπνέουν φυσικά, οπότε μπορεί να ζεσταθείτε λίγο παραπάνω τυλιγμένοι σε αυτά. Τα βαμβακερά σεντόνια αναπνέουν περισσότερο και γίνονται πιο μαλακά με κάθε πλύση, αλλά μπορεί να είναι πιο ακριβά και λιγότερο ανθεκτικά.

Σεντόνια πολυεστέρα.

Τα σεντόνια από πολυεστέρα μπορεί να αποτελέσουν μια εξαιρετική προσθήκη στην γκαρνταρόμπα του κρεβατιού σας. Αυτά τα σεντόνια τείνουν να είναι ελαφριά, λεία, ανθεκτικά και οικονομικά. Δείτε παρακάτω όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα σεντόνια πολυεστέρα.

Τα σεντόνια πολυεστέρα είναι κατασκευασμένα από τεχνητές συνθετικές ίνες. Η σύνθεση μπορεί να είναι 100% πολυεστέρας ή μείγμα πολυεστέρα συνήθως με βαμβάκι. Τα σεντόνια πολυεστέρα μπορεί επίσης να φέρουν την ετικέτα μικροΐνα η οποία μπορεί να αναφέρεται σε καθαρό πολυεστέρα ή μείγμα υλικών.

Τα σεντόνια πολυεστέρα είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν συγκεκριμένο προϋπολογισμό, καθώς οι τιμές τους είναι αρκετά προσιτές. Το πολυεστερικό ύφασμα είναι επίσης λιγότερο επιρρεπές σε ζάρες, συρρίκνωση ή ξεθώριασμα από το βαμβάκι.

Από την άλλη πλευρά, επειδή το υλικό αυτό δεν αναπνέει φυσικά, καλό είναι να το αποφεύγουν άτομα που ζεσταίνονται πολύ κατά τον ύπνο. Επίσης, κάποια πολυεστερικά υφάσματα τείνουν να προκαλούν αυτόν τον αρκετά ενοχλητικό στατικό ηλεκτρισμό.

Όταν εξετάζετε τον αριθμό νημάτων να θυμάστε ότι ένας υψηλότερος αριθμός δεν είναι πάντα καλύτερος.  Γενικά ο μεγαλύτερος αριθμός νημάτων σημαίνει πιο μαλακά σεντόνια. Ωστόσο, όταν ο αριθμός φτάνει έως και 800 νήματα, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα σεντόνια είναι πιο μαλακά και άνετα. Αναζητείστε μετρήσεις κλωστών μεταξύ 140 και 400 για να βρείτε ένα σετ σεντονιών υψηλής ποιότητας. 

Βαμβακερά σεντόνια.

Τα βαμβακερά σεντόνια μπορεί να είναι μια δροσερή και πολυτελής προσθήκη στη συλλογή σας. Η τιμή και η αίσθηση των σεντονιών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο βαμβακιού που θα επιλέξετε. 

Το βαμβάκι είναι φυσικό υλικό, υποαλλεργικό και αναπνεύσιμο, τείνει να απομακρύνει την υγρασία και να γίνεται πιο μαλακό με κάθε πλύση. 

Το βαμβάκι μπορεί να κατασκευαστεί από κοντές, μακριές ή πολύ μακριές ίνες. Όσο πιο μακριές είναι οι ίνες, τόσο πιο υψηλής ποιότητας είναι το βαμβάκι. Το αιγυπτιακό βαμβάκι είναι κατασκευασμένο από πολυ μακριές ίνες, γι’αυτό και έχει πολύ απαλή και πολυτελή αίσθηση. Το βαμβάκι Supima (Pima) κατασκευάζεται από μακριές ίνες. Είναι μαλακό και ελαφρώς πιο προσιτό από το αιγυπτιακό βαμβάκι. 

Όσον αφορά τον αριθμό των νημάτων μπορείτε να βρείτε υπέροχα σεντόνια από 140 έως 800 κλωστές ανάλογα με το φινίρισμα. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ένας ιδιαίτερα υψηλός αριθμός νημάτων δεν είναι πάντα καλύτερος. Επιδιώξτε να βρείτε σεντόνια στο εύρος 140 έως 400 νημάτων για μια ονειρεμένη νύχτα ύπνου. 

Σεντόνια από polyester ή βαμβάκι. Τι να επιλέξετε;

Πριν προβείτε σε αγορά νέων σεντονιών εξετάστε τις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Τα σεντόνια πολυεστέρα είναι μια ανθεκτική, προσιτή επιλογή και ιδανική για άτομα με συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Τα βαμβακερά σεντόνια είναι κατασκευασμένα από φυσικές ίνες, καθιστώντας τα μια καλή επιλογή για άτομα επιρρεπή σε αλλεργίες. Επίσης, είναι προτιμότερα για άτομα που ζεσταίνονται κατά τον ύπνο, χάρη στην αναπνοή τους. Εάν ζεσταίνεστε στον ύπνο σας ή θέλετε ένα πιο φυσικό προϊόν, επιλέξτε τα βαμβακερά σεντόνια. Εάν θέλετε μια πιο προσιτή επιλογή με χαμηλή συντήρηση, τα σεντόνια πολυεστέρα είναι η τέλεια λύση για εσάς.  

Share this post